anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pasztet z królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny pasztet z królika z boczkiem jest bardzo delikatny i pożywny.pasztet wyjmować z formy dopiero jak wystygnie.

Pasztet z królika

Składniki:

Pasztet z królika

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika
Do garnka włożyć umyte mięso z królika, dodać umyte i pokrojony boczek. Przyprawić solą i pieprzem oraz dodać ziele angielskie i listek laurowy zalać do połowy wodą i gotować do miękkości. Mięso zmielić dwa razy, dodać bardzo drobno pokrojoną cebulę, oraz jajka i namoczona również zmieniona bułkę.dokładnie wymieszać i zagnieść. Aluminiowe foremki wysmarować smalcem i włożyć masę ubić równo wierzch posypać bułka tarta.upiec około 1 godziny w temp 180 stopni.