dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Pasztet z łososia w cieście chlebowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Napewno zaskoczycie nim gości. Przed podaniem polać trochę cytryną.

Pasztet z łososia w cieście chlebowym

Składniki:

Pasztet z łososia w cieście chlebowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z łososia w cieście chlebowym
Surowy filet z łososia miksujemy z dodatkiem 1 jajka i części śmietany. Z mąki i wody przygotowujemy ciasto chlebowe, którym wykładamy (pozostawiając kawałek ciasta na przykrycie pasztetu z wierzchu) posmarowaną masłem formę, w której będziemy piekli pasztet. Resztę śmietany i jajek mieszamy razem z szafranem i dodajemy do zmiksowanego łososia, przekładamy całość do wyłożonej ciastem formy pamiętając o włożeniu do środka plastrów wędzonego łososia i przykrywamy reszta ciasta. W cieście wycinamy kominy. Pieczemy godz w temp 180st. Przed włożeniem pasztetu do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem.

Tagi:

jajko jajka