Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Pieczarki faszerowane

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przepyszna przekąska zarówna z piekarnika,jak i z grilla.

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Pieczarki dokładnie umyć,odciąć trzonki (ogonki).Kapelusze grzybów leciutko wydrążyć.Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.Oprószyć solą i pieprzem. Przygotować farsz: Cebulę i ogonki pieczarek pokroić w drobną kosteczkę.Na rozgrzanym oleju podsmażyć najpierw cebulę,zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć ogonki pieczarek,doprawiając solą i pieprzem.Podsmażyć na złoty kolor.Wymieszać w miseczce razem z cebulą,dodać posiekaną natkę pietruszki(ja daję około 1/2 pęczka),jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Farsz nakładać na kapelusze pieczarek,posypać żółtym serem,na wierzchu każdej pieczarki położyć niewielki kawałek masła.Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 15-20minut.Jeżeli chcemy podać pieczarki z grilla pieczemy o połowę krócej,zawijamy każdą pieczarkę osobno w folię aluminiową i podgrzewamy na grillu.