Piegusek z gruszkami.

Makowce « poprzedni | następny »
jaNina

Złoty Ekspert
Przepisy: 1061
zdjęcia: 1 z 1
Piegusek z gruszkami.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

To moje ulubione ciasto makowe do niedzielnej kawki.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Piegusek z gruszkami. - SKŁADNIKI:

Piegusek z gruszkami. - PRZYGOTOWANIE:

Stopione masło łączymy z olejem. Żółtka utcieramy z cukrem na puszystą masę. Dodaemyj przesianą mąkę z dodatkiem łyżeczki proszku do pieczenia. Mieszając dolewamy mleko z tłuszczem. naprzemiennie. Na końcu dodajemy mak -mieszamy. Ubijamy pianę z dodatkiem szczypty soli, dodajemy ją do ciasta i delikatnie mieszamy. Wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Obieramy z gruszki, dzielimy je na cząstki i zatapiamye w cieście. Pieczmy w temperaturze około 180 stopni C przez około 50 min , Ciasto powinno być rumiane - a patyczek po próbie suchy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Piegusek z gruszkami.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makowce
Makowiec z bezą Makowiec na kruchym cieście Świąteczna rolada makowa
Ciasto z masą orzechową i makowa Ciasto migdałowo-makowe Roladki makowe w masie serowej
Ciasto kruche z makiem Makowiec kolorowy Ciasto makowo-kokosowe z delicjami
Ciasto makowo - budyniowe Makowiec z kaszą manną Makowiec zwijany

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane