Piernik wylewany

Pierniki « poprzedni | następny »
gosia239

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 231
zdjęcia: 1 z 5
Piernik wylewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny piernik przełożony powidłem


trudność: średnie
czas:

Piernik wylewany - SKŁADNIKI:

  • mąką 3 szklanki
  • 1/2 margaryny
  • szklanka cukru
  • 2 jajka
  • słoiczek dżemu
  • duża opakowanie przyprawa do piernika
  • soda 3 łyżeczki
  • kakao 2 łyżeczki
  • szklanka mleka
  • powidło

Piernik wylewany - PRZYGOTOWANIE:

Ucieramy cukier z jajkami, następnie dodajemy margarynę. Mąkę, przyprawę do piernika, sodę i kakao wymieszać. Do utartej margaryny, jaj i cukru stopniowo dodawać sypkie składniki i mieszając, stopniowo dolewać mleko i dodać dżem. Ciasto dobrze utrzeć i wylać na blaszkę. Piec 45 minut w temperaturze 180. Gotowy biszkopt ostudzony przekrawamy na 3 części przekładamy powidłem. Dodatkowo ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Piernik wylewany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierniki
Ciasto korzenne ze skórką pomarańczową Staropolski piernik dojrzewający pszenno-żytni  Piernik ze śliwką
Piernikowe brounie Piernik z piwem mojej teściowej Najłatwiejsze ciasto kakaowe
Ciasto piernikowe z dżemem Puszysty piernik na piwie Smaczny piernik z mąką ziemniaczaną
Piernik z migdałami i skórką pomarańczową Piernikowy dzwon Piernik z piwem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane