Piernik wylewany

Pierniki « poprzedni | następny »
gosia239 - Przepis na: Piernik wylewany offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 224
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Piernik wylewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny piernik przełożony powidłem


trudność: średne
czas:

Piernik wylewany - SKŁADNIKI:

  • mąką 3 szklanki
  • 1/2 margaryny
  • szklanka cukru
  • 2 jajka
  • słoiczek dżemu
  • duża opakowanie przyprawa do piernika
  • soda 3 łyżeczki
  • kakao 2 łyżeczki
  • szklanka mleka
  • powidło

Piernik wylewany - PRZYGOTOWANIE:

Ucieramy cukier z jajkami, następnie dodajemy margarynę. Mąkę, przyprawę do piernika, sodę i kakao wymieszać. Do utartej margaryny, jaj i cukru stopniowo dodawać sypkie składniki i mieszając, stopniowo dolewać mleko i dodać dżem. Ciasto dobrze utrzeć i wylać na blaszkę. Piec 45 minut w temperaturze 180. Gotowy biszkopt ostudzony przekrawamy na 3 części przekładamy powidłem. Dodatkowo ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Piernik wylewany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierniki
Piernik korzenny z polewą Ciasto dyniowe z żurawiną Wilgotny piernik powidłowy
Babka piernikowa Piernik z musem wiśniowym Piernik staropolski
Piernik z brzoskwiniami Piernik z dżemem Piernik z powidłami
Ciasto bananowe Ciasto marchewkowe Ciasto piernikowe z wiśniami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane