Piernik wylewany

Pierniki « poprzedni | następny »
gosia239

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 231
zdjęcia: 1 z 5
Piernik wylewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny piernik przełożony powidłem


trudność: średnie
czas:

Piernik wylewany - SKŁADNIKI:

  • mąką 3 szklanki
  • 1/2 margaryny
  • szklanka cukru
  • 2 jajka
  • słoiczek dżemu
  • duża opakowanie przyprawa do piernika
  • soda 3 łyżeczki
  • kakao 2 łyżeczki
  • szklanka mleka
  • powidło

Piernik wylewany - PRZYGOTOWANIE:

Ucieramy cukier z jajkami, następnie dodajemy margarynę. Mąkę, przyprawę do piernika, sodę i kakao wymieszać. Do utartej margaryny, jaj i cukru stopniowo dodawać sypkie składniki i mieszając, stopniowo dolewać mleko i dodać dżem. Ciasto dobrze utrzeć i wylać na blaszkę. Piec 45 minut w temperaturze 180. Gotowy biszkopt ostudzony przekrawamy na 3 części przekładamy powidłem. Dodatkowo ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Piernik wylewany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierniki
Ciasto piernikowo-porzeczkowe Szybki piernik marchewkowy Murzynek piernikowy
Ciasto korzenne ze skórką pomarańczową Staropolski piernik dojrzewający pszenno-żytni  Piernik ze śliwką
Piernikowe brounie Piernik z piwem mojej teściowej Najłatwiejsze ciasto kakaowe
Ciasto piernikowe z dżemem Puszysty piernik na piwie Smaczny piernik z mąką ziemniaczaną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane