mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pierogi z brukwią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i oryginalne peirogi z brukwią.

Pierogi z brukwią

Składniki:

Pierogi z brukwią

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z brukwią
Przygotowujemy farsz - na początek myjemy i obieramy ziemniaki oraz brukiew. Następnie gotujemy je , odcedzamy i mielimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Z mąki, jajka , soli oraz 0,5 szklanki wody zagniatamy ciasto , aż stanie się gładkie. Nastepnie rozwałkowujemy je i szklanką wycinamy krążki. Na każdy krążek nakładamy farsz i zlepiamy brzegi pierogów. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut , aż do wypłynięcia.