Pierogi z kapustą kwaszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam;-)))

Pierogi z kapustą kwaszoną

Składniki:

Pierogi z kapustą kwaszoną

 

  • 500 g ciasta na pierogi
  • 800 g kwaszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą kwaszoną
Kapustę lekko odcisnąć, zalać wodą, gotować 5 minut. Odcedzić i posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na maśle. Dodać kapustę, wymieszać i dusić 30 minut, doprawić solą i pieprzem. Na krążki wycięte z rozwałkowanego ciasta nakładać farsz i zlepiać brzegi pierogów. Gotować przykryte, we wrzącej osolonej wodzie. Gdy wypłyną, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami