olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z farszem z ziemniaków i podsmażonej cebulki to ciekawa propozycja zwłaszcza dla osób lubiących potrawy bezmięsne.

Pierogi z ziemniakami

Składniki:

Pierogi z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z ziemniakami
Ziemniaki gotuję, a następnie przeciskam je przez praskę. Cebulę kroję i podsmażam, a następnie doprawiam Vegetą. cebuli. Ziemniaki łączę z połową cebuli. Mąkę łączę z letnią wodą po czym wyrabiam ciasto, do momentu kiedy będzie jednolite. Następnie je rozwałkowuję, wykrajam krążki za pomocą szklanki i nakładam łyżkę farszu. Pozlepiane pierogi wrzucam do gotującej się wody i gotuję, do momentu kiedy wypłyną. Gotowe pierogi nakładam na talerz i posypuję resztą podsmażonej cebuli.