Pierś indyka pieczona

krysia50 - Przepis na: Pierś indyka pieczona offline

Kucharz
Przepisy: 15
Pierś indyka pieczona
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Smaczna pierś pieczona z indyka, mało kaloryczna .


trudność: łatwe
czas:

Pierś indyka pieczona - SKŁADNIKI:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 2 szklanki miodu
  • 1 szklanka wina białego wytrawnego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oliwy

Pierś indyka pieczona - PRZYGOTOWANIE:

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś indyka pieczona (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2009-11-17 18:33
Krysiu wlasnie przypominasz mi ze za tydzien bede przyprawiala i piekla indyka na Dzien Dziekczynienia :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kluseczki maślane Zapiekanka z ziemniaków i żółtego sera Leczo z czerwoną papryką
Pomidorowa ze świeżych pomidorów Sałatka "Dziadówka" Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Leczo z cukinią Racuszki z serkiem wiejskim i jabłkami
Udka w czerwonym curry z morelami Ciasto ze śliwkami Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane