Pierś indyka pieczona

krysia50

Kucharz
Przepisy: 15
Pierś indyka pieczona
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Smaczna pierś pieczona z indyka, mało kaloryczna .


trudność: łatwe
czas:

Pierś indyka pieczona - SKŁADNIKI:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 2 szklanki miodu
  • 1 szklanka wina białego wytrawnego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oliwy

Pierś indyka pieczona - PRZYGOTOWANIE:

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś indyka pieczona (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960

2009-11-17 18:33
Krysiu wlasnie przypominasz mi ze za tydzien bede przyprawiala i piekla indyka na Dzien Dziekczynienia :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jajecznica z awokado i zieleniną Idealny sernik z rosą Brownie w jajkach
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Pieczona karkówka z rękawa Zapiekanki z gyrosem
Lekka sałatka z jajkiem i roszponką Pulpety w sosie pomidorowym Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym
Czarny makaron Eli z krewetkami Orzechowa krówka Orientalny makaron

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane