Pierś indyka pieczona

krysia50

Kucharz
Przepisy: 15
Pierś indyka pieczona
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Smaczna pierś pieczona z indyka, mało kaloryczna .


trudność: łatwe
czas:

Pierś indyka pieczona - SKŁADNIKI:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 2 szklanki miodu
  • 1 szklanka wina białego wytrawnego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oliwy

Pierś indyka pieczona - PRZYGOTOWANIE:

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś indyka pieczona (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960

2009-11-17 18:33
Krysiu wlasnie przypominasz mi ze za tydzien bede przyprawiala i piekla indyka na Dzien Dziekczynienia :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Torcik niebo i ziemia Pieguski w wersji domowej Ciasto lekki puch
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską Zapiekany ryż z jabłkami Ragoût miesno-warzywne
Czosnkowa pasta z białej fasoli Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami Pieczone pod majonezem udka z kurczaka
Parówki z nadzieniem w panierce Pizza na marchewkowym spodzie Ciasto czekoladowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane