Pikantna karkówka

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso umyć i osuszyć. Keczup połączyć z miodem i natką, przyprawić słodką

Pikantna karkówka

Składniki:

Pikantna karkówka

 

  • 12 steków z karkówki
  • 1/4 l keczupu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • szklanka maślanki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżeczki igiełek rozmarynu

Sposób przygotowania:

Pikantna karkówka
Mięso umyć i osuszyć. Keczup połączyć z miodem i natką, przyprawić słodką papryką. Mieszaniną posmarować 6 steków. Maślankę wymieszać z sokiem cytrynowym, curry i rozmarynem, przyprawić pieprzem. Polać pozostałe steki. Mięso odłożyć na godzinę, osączyć z marynat i upiec na grillu (z każdej strony po 7-8 minut) Od czasu do czasu smarować marynatami. Steki oprószyć solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami, śmietaną, sałatą i pomidorami z grilla.