Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Pikantne słupki z cukinii.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiące paluszki z cukinii o pikantnym smaku.

Pikantne słupki z cukinii. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne słupki z cukinii.

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne słupki z cukinii.
Cukinię obieramy, usuwamy środek i tniemy na słupki. Tak około 1,5 cm na 1,5 cm. Do maślanki wsypujemy pieprz cayenne i wrzucam do niej cukinię. Następnie obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Odkładamy do wyschnięcia panierki. Po upływie około godziny, smażymy partiami na rozgrzanym oleju. Rumiane układamy na ręcznikach, osączamy i posypujemy obficie delikatem.Jogurt doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozgnieciony czosnek, odstawiamy do lodówki na kilka minut.
Pikantne słupki z cukinii.
Cukinię obieramy, usuwamy środek i kroimy w słupki.
Pikantne słupki z cukinii.
Do maślanki dodajemy pieprz, on zaostrzy ich smak.
Pikantne słupki z cukinii.
Kolejno panierujemy cukinię w maślance, mące, jajku i bułce.
Pikantne słupki z cukinii.
Odkładamy cukinię na bok na około godzinę. Aby panierka wyschła.