Strona główna Placek pychotka z brzoskwiniami

Placek pychotka z brzoskwiniami

Biszkopty, Placki « poprzedni | następny »
klaudi76

Starszy Kucharz
Przepisy: 39
Placek pychotka z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto warstwowe: Na spodzie upieczony biszkopt, potem brzoskwinie, budyń, polewa kokosowa na wierzchu. Do tego ciasta potrzebna duża forma


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Placek pychotka z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • podkład biszkoptowy:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 3 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • sok z konserwowych brzoskwiń
  • Polewa kokosowa:
  • 2 jajka
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka cukru
  • 20 dkg wiórek kokosowych

Placek pychotka z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Podkład biszkoptowy: ubić białka na sztywną pianę dodając po woli cukier, następnie żółtka i na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia wyrobić na jednolitą masę. Wylać na formę wysmarowaną tłuszczeń i posypaną tartą bułką. Pieczemy w temperaturze 180 st.C około 30-45 min. Masa budyniowa: sok z brzoskwiń uzupełnić do 1 litra wodą i zagotować to, 3 budynie rozmieszać w garnuszku z niewielką ilością wody, a następnie jak zabulgocze woda z sokiem wlać budyń i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz.. Owoce brzoskwiń poukładać na upieczonym biszkopcie równomiernie, a następnie wylać na ciasto budyń. Polewa kokosowa: margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, ostudzić. W międzyczasie jaja ubić z cukrem na kogel-mogel a następnie dodawać po woli roztopioną margarynę, na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać to i wylać na budyń na cieście. Następnie całe ciasto wstawić jeszcze do pieca i zapiekać około 30 minut w temperaturze 190 st.C. Ciasto ostudzić, a następnie wstawić do lodówki żeby budyń stężał, a potem porządnie się najeść ;) Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placek pychotka z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch  Przekładaniec Agi
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką Biszkopt z jabłkami i kokosem
Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher Tort orzechowy na moje 30 urodziny
Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe Ciasto łaciate  na oleju

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane