Strona główna Placek pychotka z brzoskwiniami

Placek pychotka z brzoskwiniami

Biszkopty, Placki « poprzedni | następny »
klaudi76 - autor przepisu Placek pychotka z brzoskwiniami offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 39
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Placek pychotka z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto warstwowe: Na spodzie upieczony biszkopt, potem brzoskwinie, budyń, polewa kokosowa na wierzchu. Do tego ciasta potrzebna duża forma


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Placek pychotka z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • podkład biszkoptowy:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 3 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • sok z konserwowych brzoskwiń
  • owoce: osączone brzoskwinie konserwowe
  • Polewa kokosowa:
  • 2 jajka
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka cukru
  • 20 dkg wiórek kokosowych

Placek pychotka z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Podkład biszkoptowy: ubić białka na sztywną pianę dodając po woli cukier, następnie żółtka i na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia wyrobić na jednolitą masę. Wylać na formę wysmarowaną tłuszczeń i posypaną tartą bułką. Pieczemy w temperaturze 180 st.C około 30-45 min. Masa budyniowa: sok z brzoskwiń uzupełnić do 1 litra wodą i zagotować to, 3 budynie rozmieszać w garnuszku z niewielką ilością wody, a następnie jak zabulgocze woda z sokiem wlać budyń i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz.. Owoce brzoskwiń poukładać na upieczonym biszkopcie równomiernie, a następnie wylać na ciasto budyń. Polewa kokosowa: margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, ostudzić. W międzyczasie jaja ubić z cukrem na kogel-mogel a następnie dodawać po woli roztopioną margarynę, na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać to i wylać na budyń na cieście. Następnie całe ciasto wstawić jeszcze do pieca i zapiekać około 30 minut w temperaturze 190 st.C. Ciasto ostudzić, a następnie wstawić do lodówki żeby budyń stężał, a potem porządnie się najeść ;) Smacznego.



Komentarze do Placek pychotka z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kokosowa rolada z truskawkami i kiwi Ciasto z masą pomarańczowa i niebieską Kokosowa przyjemność
Pyszne ciasto W–Z, czyli WuZetka Biszkopt z budyniowym kremem i delicjami Ciasto przekładane słonecznikiem
Babka na mące ziemniaczanej Ciasto z delicjami Biszkopt z masą koksową
Piankowy miętusek Łaciata rolada biszkoptowa Torcik urodzinowy dla Teściowej
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane