gusia1000

gusia1000

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Placki twarogowe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 56

Polecam w/w placki z twarogu, ponieważ zajadają się zawsze nimi dzieci i dorośli. Mogą stanowić one posiłek na obiad, lub kolację. Polecam.

Placki twarogowe

Składniki:

Placki twarogowe

 

  • 1/2 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1/2 kostki masło,
  • 1 paczka cukier waniliowy,
  • 0,5 szklanki cukier kryształ,
  • 0,5 kilograma mąka pszenna,
  • 2 kostki ser twarogowy tłusty,
  • 3 sztuki jajka,
  • olej słonecznikowy do smażenia,
  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Placki twarogowe
Jajka-3 sztuki dobrze ubić mikserem z cukrem kryształem. Mieszając dodać na przemian wszystkie masło i ser twaróg-tłusty, lub półtłusty. Do tego dać pozostałe w/w/ składniki, tj. : mąkę pszenną, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju słonecznikowym z obu stron na złoty kolor. Na koniec wg. gustu : posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową, lub ozdobić cząstkami owoców sezonowych.