Płastuga w sosie koperkowym z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie na obiad

Płastuga w sosie koperkowym z brukselką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Płastuga w sosie koperkowym z brukselką

 

 

Sposób przygotowania:

Płastuga w sosie koperkowym z brukselką
Płastugę umyj,obtocz z każdej strony w mące,usmaż na patelni. Połóż na ręcznik papierowy,aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie. W rondelku zagotuj 2 szklanki wody z mlekiem i solą oraz pieprzem,dodaj posiekany koperek. W szklance rozmieszaj śmietanę z 2 łyżkami mąki,tak aby nie było grudek,wlej do gotującej się wody,zagotuj . Na talerzu połóż rybę oraz brukselkę,polej sosem. Można podawać z kartofelkami z wody lub frytkami.
Płastuga w sosie koperkowym z brukselką
Etap 1
Płastuga w sosie koperkowym z brukselką
Etap 2
Płastuga w sosie koperkowym z brukselką
Etap 3
Płastuga w sosie koperkowym z brukselką
Etap 4

Tagi:

brukselka