aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Pleśniak [ skubaniec ].

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny, dla każdego łasucha.

Pleśniak [ skubaniec ].

Składniki:

Pleśniak [ skubaniec ].

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak [ skubaniec ].
Mąkę przesiać przez sito. Dodać margarynę, smalec, żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Z wszystkich składników ugnieść ciasto, które podzielić na 2 części. Do jednej dodać łyżkę kakao. Ciasto odstawić na około 30 minut do lodówki. Po wyjęciu, białą część poskubać i rzucić na posmarowaną tłuszczem blachę. Ubić pianę z białek z dodatkiem 1 łyżki cukru. Na poskubane ciasto poukładać owoce (np. maliny, agrest) i przykryć ubitą pianą. Poskubać ciemną część i wyłożyć na pianę. Piec 50 - 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka