ewala

ewala

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Polędwica w sosie kaparowo-serowym....))

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mój debiut podawany na kolację....

Polędwica w sosie kaparowo-serowym....))

Składniki:

Polędwica w sosie kaparowo-serowym....))

 

  • 60-80dag polędwicy wieprzowej...
  • cebula..
  • 3 ząbki czosnku...
  • Ser CAMBOZOLA mała kostka...
  • słoiczek kaparów...
  • 200ml słodkiej śmietany..
  • opakowanie sosu ,,Cztery sery,,
  • sól,pieprz do smaku....

 

Sposób przygotowania:

Polędwica w sosie kaparowo-serowym....))
Polędwicę umyć ,osuszyć..Pokroić w plastry ...Na malej ilości oleju podsmażyć krótko z obydwu stron....Zdjąć na talerz....
Do tego tłuszczu dodać pokrojoną drobno cebulę i czosnek...Chwilkę smażyć ,aż się zrumieni....
W naczyniu rozrobić w śmietanie ...Opakowanie ,,Cztery sery,,dodać ser Cambozola....Wszystko dokładnie wymieszać i zalać podsmażoną cebulkę....I chwilkę razem pogotować ....dodać kapary i na koniec włożyć do sosu polędwiczki...
Jeszcze krótką chwilkę razem podgotować i gotowe....
Podawać z pieczywem lub makaronem....