Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna, rozgrzewająca zupa kapuściana. Idealna na jesienne wieczory. Rozgrzewająca i bardzo sycąca.

Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską
Do garnka wkładamy porcję rosołową, zalewamy wodą około 3 l i gotujemy wywar, solimy go. Warzywa obieramy, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce, ziemniaki kroimy w kostkę. Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i drobno kroimy. Do wywaru dodajemy marchew z pietruszką oraz kapustę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy 40 minut. Ziemniak gotujemy osobno w lekko solonej wodzie na półmiękko, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni do zarumienienia. Do Zupy dodajemy ziemniaki i kiełbasę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprze, papryką i majerankiem, zagotowujemy.
Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską
Etap 1 w garnku gotujemy wywar dodajemy jarzyny i kapusty oraz ugotowane ziemniaki
Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską
Etap 2 kiełbasę podsmażamy i dodajemy do zupy
Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską
Etap 3 następnie dodajemy koncentrat pomidorowy
Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską
Etap 4 na koniec doprawiamy całość do smaku

Tagi:

kielbasa