madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Przekładaniec z makiem i masą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto łatwe w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.

Przekładaniec z makiem i masą orzechową

Składniki:

Przekładaniec z makiem i masą orzechową

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z makiem i masą orzechową
Drożdże rozkruszamy do śmietany i czekamy, aż zaczną pracować. Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche i dzielimy je na trzy części.
Następnie blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na blasze układamy jedną część ciasta, następnie wykładamy masę makową-drugą część ciasta-masę krówkową-na wierzch wykładamy trzecią część ciasta.
Ciasto odstawiamy na kilkanaście minut, a następnie pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180*C.

Tagi:

jajko jajka