SUPERPRZEPIS

Pyszne leczo

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Pyszne leczo Więcej zdjęć (5)

Smaczne, delikatne i idealne na zimowe kolacje.

Składniki:

Pyszne leczo

 

 

Sposób przygotowania:

Pyszne leczo
Cukinie obraną bez nasion kroimy w kosteczkę, solimy i odstawiamy do puszczenie soków. Po wypuszczeniu soków gotujemy ją w wodzie do zmięknięcia ale nie do rozciapciania :)
Cebulę kroimy i podsmażamy, dodajemy kiełbase pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy, następnie paprykę pokrojoną w paseczki. Następnie dodajemy podgotowaną cukinie. Wszystko mieszamy. Dodajemy pomidory pokrojone w plasterki ze skórką i ogórki słodko-kwaśne. Wszystko doprawiamy do smaku. Po ściągnięciu z ognia dodajemy czosnek posiekany drobno i jeszcze raz mieszamy.

Można podawać z kopytkami.
Pyszne leczo
Cebule pokroić na drobną kosteczkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
Pyszne leczo
Paprykę pokroić w paseczki, nie za grube i dodać do cebuli i podsmażać.
Pyszne leczo
Oto całość, wszystko w wersji surowej, przed gotowaniem
Pyszne leczo
Po ugotowaniu należy drobniutko posiekać czosnek i dodać do Lecza.