marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Racuchy grzybowe na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby oczyścić,opłukać,pokroić i przesmażyć na tłuszczu roślinnym.Składniki na ciasto ubić trzepaczką,zmieszać z innymi dodatkami.Usmażyć.

Racuchy  grzybowe na ostro.

Składniki:

Racuchy grzybowe na ostro.

 

Sposób przygotowania:

Racuchy grzybowe na ostro.
Grzyby po oczyszczeniu opłukać,osuszyć,pokroić w paski i lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju lub margarynie.Wyjąć,odsączyć. Czuszki świeże przekroić,usunąć nasiona z nich,opłukać,strzepn- -ąć i posiekać drobno.Mąkę,jajka,mleko ubić w średnim naczyniu trzepaczką sprężynową,posolić lekko,nadal ubijać.Następnie wymieszać ciasto na racuszki z pokrojonymi grzybami i siekanymi papryczkami.Rozgrzać świeży olej na patelni i kłaść ciasto po 3 placki małą łyżką wazową jak tłuszcz zacznie pryskać.Smażyć na złoty kolor z obu stron.Racuchy wyjąć,osączyć z tłuszczu,przekładać na talerz i smażyć kolejne porcje.