dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Rolada z różowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Biszkoptowa rolada z delikatnym różowym nadzieniem.

Rolada z różowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z różowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Rolada z różowym nadzieniem
Jajka myjemy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną, dodajemy cukier i miksujemy. Delikatnie łączymy z żółtkami i delkatnei miszamy z mąkami. Biszkopt rozsmarowujemy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 min, na złoty kolor. Po upieczeniu ciasto wykładamy na ściereczkę i zwijamy. Galaretke rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Studzimy. Następnie dodajemy serek i miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Gdy masa zaczyna gęstnieć, biskzopt rozwijamy i smarujemy galaretką, zwijamy roladę i schładzamy. Smacznego.
Rolada z różowym nadzieniem
Ciasto biszkoptowe równomiernie rozprowadzamy po blasze.
Rolada z różowym nadzieniem
Wystudzoną galaretkę dokładnie mieszamy z serkiem.
Rolada z różowym nadzieniem
Tężejącą masę rozsmarowujemy po biszkopcie.
Rolada z różowym nadzieniem
Gotowe ciasto można polać dowolną polewą.