Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki cielęce z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cielęcinę umyj i osusz, Pokrój na cienkie sznycle, lekko rozbij i dopraw z obu stron solą i pieprzem. Pieczarki dokładnie umyj i oczyść

Roladki cielęce z pieczarkami

Składniki:

Roladki cielęce z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce z pieczarkami
Cielęcinę umyj i osusz, Pokrój na cienkie sznycle, lekko rozbij i dopraw z obu stron solą i pieprzem. Pieczarki dokładnie umyj i oczyść, odetnij nóżki, kapelusze posiekaj. Pieczarki uduś na maśle, przypraw do smaku. Na sznyclach ułóż pieczarki, zawiń ciasne ruloniki. Cebulę i pora posiekanego drobno podsmaż na oleju. Roladki rozłóż w naczyniu do zapiekania, obłóż cebulą i porem. Piecz ok. 30 min. w temp. 180 st. C.