iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Roladki mięsne z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre mięsne roladki z bakłażana

Roladki mięsne z bakłażana

Składniki:

Roladki mięsne z bakłażana

 

  • Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Roladki mięsne z bakłażana
Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.W garnku w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ,liścia laurowego i pieprzu gotujemy mięso .Gdy będzie miękkie kroimy je na kawałki i podsmażamy na maśle .Mięsko nakładamy na plaster bakłażana i zawijamy .dekorujemy kawałkiem marynowanej papryki .Doprawiamy sosem sojowym.Ozdabiamy świeżym koperkiem