Roladki schabowe

bietka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
zdjęcia: 1 z 5
Roladki schabowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta


trudność: średnie
czas:
ilość porcji: 10

Roladki schabowe - SKŁADNIKI:

  • wykałaczki

Roladki schabowe - PRZYGOTOWANIE:

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki schabowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowe pączki  Roladki z bogatym wnętrzem Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką
Dietetyczne roladki schabowe z pary z wkładką Schab z kapustą i soczewicą Schab po góralsku
Schab nadziewany żurawiną i śliwkami Schab w anansowych kwiatach Zawijane schabowe
Schab w galarecie z farszem Poduszki wieprzowe puszyste Schabowe w sosie meksykańskim

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane