Roladki schabowe

bietka - Przepis na: Roladki schabowe offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 66
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki schabowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 10

Roladki schabowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu bez kości
  • pół kg mięsa mielonego
  • pół kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki
  • jajko, mąka i bułka tarta do obtoczenia

Roladki schabowe - PRZYGOTOWANIE:

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki schabowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka Schab faszerowany
Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii
Schabowy z wkładką Roladki schabowe z grzybami Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane