Roladki schabowe

bietka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
zdjęcia: 1 z 5
Roladki schabowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta


trudność: średnie
czas:
ilość porcji: 10

Roladki schabowe - SKŁADNIKI:

  • wykałaczki

Roladki schabowe - PRZYGOTOWANIE:

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki schabowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Roladki schabowe nadziewane Schabowy pod pierzynką
Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Kotlety schabowe w panierce z chleba
Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Piersi w schabie
Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze Nadziany nietradycyjny schabowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane