bietka

bietka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 84]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta

Roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe

  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.