Roladki schabowe

bietka - Przepis na: Roladki schabowe offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 68
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki schabowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 10

Roladki schabowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu bez kości
  • pół kg mięsa mielonego
  • pół kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki
  • jajko, mąka i bułka tarta do obtoczenia

Roladki schabowe - PRZYGOTOWANIE:

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki schabowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików
Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką
Tradycyjny kotlet Trzydniowy schab pieczony Schabowe z sosem i plackami z ziemniaków.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane