Roladki schabowe

bietka - Przepis na: Roladki schabowe offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 66
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki schabowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 10

Roladki schabowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu bez kości
  • pół kg mięsa mielonego
  • pół kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki
  • jajko, mąka i bułka tarta do obtoczenia

Roladki schabowe - PRZYGOTOWANIE:

Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki schabowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab zapiekany pod pierzynką z gąsek Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach Rolada schabowa
Schab duszony w warzywach Schab w warzywach Schabowe roladki z kiełbasą
Roladki z ogórkiem w sosie grzybowym Bitki z wiśniami Bitki z papryką
Schabowe roladki opatulone boczkiem Kotlet schabowy Faszerowane roladki wieprzowe

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane