Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekka, niskokaloryczna roladka gotowana w parowarze z dodatkiem boczku i mini-ogóreczków konserwowych.

Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami

 

  • 4 plastry schabu
  • oliwa
  • kucharek
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • 10 dkg boczku
  • 1/2 słoika mini-ogóreczków konserwowych

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami
Plastry schabu umyć i bardzo cienko rozbić. Natrzeć oliwą, oprószyć przyprawami. Boczek pokroić w cienkie plastry. Plastry boczku rozłożyć na kawałkach mięsa. Na boczek ułożyć ogóreczki. Zwinąć roladki. Przełożyć do parowaru. Gotować przez 35 minut. Podawać z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze.
Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami
Plastry schabu rozbić natrzeć oliwą i przyprawami.
Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami
Na mięsie układać plastry boczku i ogóreczki.
Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami
Ciasno zwinąć roladki uważając aby się nie rozpadły.
Roladki schabowe z boczkiem i mini-ogóreczkami
Roladki gotować w parowarze przez 35 minut.

Tagi:

schab