Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Roladki schabowe z serem zółtym i sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobre danie na spotkanie rodzinne .

Roladki schabowe z serem zółtym i sosem

Składniki:

Roladki schabowe z serem zółtym i sosem

 

  • 0,5 kg schab bez kości,
  • 20 dkg ser żółty,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 1 do obtoczenia jajko,
  • do obtoczenia bułka tarta,
  • 1 sztuka sos pieczarkowy,
  • do zawinięcia lub nabicia wykałaczki lub nici

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z serem zółtym i sosem
Schab płuczemy i kroimy następnie ubijamy i rozkładamy na desce. Ser kroimy w paseczki , kroimy tyle paseczków ile będziemy mieć roladek schabowych z serkiem. Na schab kładziemy 1 paseczek żółtego sera i prawą i lewą stronę kotleta zawijamy do środka następnie zwijamy roladkę i przekuwamy w 2 miejscach wykałaczką bądź wiążemy nićmi i tak z pozostałymi. Następnie obtaczamy roladki w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Po czym przerzucamy roladki do garnka z przygotowanym sosem z torebki (przepis na przygotowanie sosu jest na opakowaniu) i gotujemy z 5min żeby przeszło sosem . Smacznego!