Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny pomysł na obiad - roladki nadziewane pieczarkami, cebulką, kiełbasa i ogórkiem w ostrym sosie.

Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem
Mięso umyć i ubić z obu stron. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Każdy plaster posmarować musztardą i układać na nim: połówkę pieczarki, kawałek cebuli, kawałek ogórka i kiełbasy.

Ciasno zwinąć każdą roladę i spiąć wykałaczkami lub specjalnymi szpikulcami do rolad. Podsmażyć na oleju.

Mąkę rozmieszać w szklance wody. Zalać rolady i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby w czasie duszenia podlać trochę wodą lub dorobić wody z mąką, aby zagęścić sos.

Sos doprawić, solą, papryką ostrą i papryką słodką.
Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem
składniki nadzienia kroimy na takie kawałki, aby weszły w rolady
Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem
mięso po rozbiciu smarujemy musztardą aby było kruche
Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem
na kazdy kawałek mięsa nakładamy nadzienie
Roladki wieprzowe z pieczarką, kiełbasą i ogórkiem
mięso zawijamy w rolady i spinamy wykałaczkami

Tagi:

rolady dania