Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Roladki z buraczkami w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Soczyste roladki ze słodkimi buraczkami i smaczną panierką.

Roladki z buraczkami w orzechowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z buraczkami w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Roladki z buraczkami w orzechowej panierce
Buraczki gotować w wodzie, aż będą miękkie ponad 1 godzinę. Wystudzone i obrane buraczki pokroić na 2-3mm plasterki. Filet opłukać, pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Każdego oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Plasterki buraczków układać jeden koło drugiego na kotlecie. Zwijać dokładnie w rulon. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w drobno posiekanych orzechach. Smażyć na małym płomieniu z każdej strony na rumiano. Najlepiej pod przykryciem. Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu z dodatkiem kurkumy. Smacznego!
Roladki z buraczkami w orzechowej panierce
Fileta rozbić na cienkie kotlety i oprószyc przyprawami.
Roladki z buraczkami w orzechowej panierce
Ugotowane burazki pokroić na cienkie plasterki.
Roladki z buraczkami w orzechowej panierce
Buraczki układac ciasno na każdym kotlecie.
Roladki z buraczkami w orzechowej panierce
Fileta z buraczkami zwijać dokładnie w rulon.