Strona główna Roladki z serkiem topionym i papryką

Roladki z serkiem topionym i papryką

Schab, Rolady « poprzedni | następny »
Triss - Przepis na: Roladki z serkiem topionym i papryką online

Złoty Ekspert
Przepisy: 1074
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki z serkiem topionym i papryką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne roladki z papryką, szynką i serkiem topionym.


trudność: łatwe
czas:

Roladki z serkiem topionym i papryką - SKŁADNIKI:

  • 3 kotlety ze schabu
  • 50g serka topionego śmietankowego
  • 3 plastry ulubinej szynki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • pryprawa do mięs Knorr
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta

Roladki z serkiem topionym i papryką - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbić cienko tłuczkiem, oprószyć przyprawą do mięs i pieprzem. Na wierzch ułożyć plaster szynki, kawałek serka topionego i kawałek umytej papryki (radzę ułożyć paprykę i serek przy brzegu, a nie tak jak na zdjęciu na środku). Całość zwinąć w roladkę. Jajko rozmącić na talerzu, zamoczyć roladki i panierować je w bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu często odwracając. (Niestety, może być tak, że część serka wypłynie z roladki.)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki z serkiem topionym i papryką (strona 1 z 1)  
Ritchelliel

Ritchelliel
offline

2013-12-13 22:14
Jakiś czas temu spróbowaliśmy w domu. Od tamtej pory raz na jakiś czas je robimy. Na prawdę smaczne. Do tego takie wilgotne w środku.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane