Strona główna Roladki ze schabu środkowego

Roladki ze schabu środkowego

Schab « poprzedni | następny »
edytaha - Przepis na: Roladki ze schabu środkowego offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 699
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki ze schabu środkowego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszne roladki z cukinią, marchewką i żółtym serem, gotowane w folii śniadaniowej


trudność: łatwe
czas:

Roladki ze schabu środkowego - SKŁADNIKI:

  • 2 kotlety ze schabu środkowego
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • kawałek cukinii
  • kawałek marchewki
  • świeży koperek
  • 2-4 cienkie plastry żółtego sera – u mnie gouda
  • folia śniadaniowa

Roladki ze schabu środkowego - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Kotlety delikatnie, żeby nie narobić dziur, rozbiłam tłuczkiem na bardzo cienkie plastry. Z obu stron oprószyłam solą i pieprzem. Z jednej strony obsypałam oregano. Kawałki cukinii i marchewki (długości takiej jak szerokość kotleta) pokroiłam na bardzo cieniusieńkie paseczki, ułożyłam w poprzek plastrów mięsa. Na to położyłam gałązki świeżego koperku, a na niego plastry żółtego sera. Roladki bardzo ścisło zwinęłam od węższej strony i zawinęłam w dość duże kawałki folii śniadaniowej. Końcówki folii dokładnie zawiązałam. Roladki wrzuciłam na wrzątek i gotowałam na wolnym ogniu przez około 40 minut. Po wyjęciu z wody zdjęłam folię. Roladki podałam z ziemniakami z wody i mizerią. Roladki przygotowałam sobie dzień wcześniej i z powodzeniem surowe przeleżały kilkanaście godzin w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki ze schabu środkowego (strona 1 z 1)  
zewa

zewa
offline

2012-06-20 22:43
Ale apetyczne roladki
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-06-21 17:08
zewa napisał(a):

Ale apetyczne roladki

A dziękuję :) Zrobiłam je dzięki Twoim przepisom :)))
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2012-06-21 17:38
Super !!!! jednak sposób gotowania się sprawdza hihi ;D roladki smaczniuśne :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki
Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe
Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami Kotlety schabowe z boczniakami i serem
Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet Trzydniowy schab pieczony

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane