mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Rolady z nadzieniem gruszkowo-orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajne, niecodzienne nadzienie

Rolady z nadzieniem gruszkowo-orzechowym

Składniki:

Rolady z nadzieniem gruszkowo-orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Rolady z nadzieniem gruszkowo-orzechowym
Gruszki suszone pokroić na małe kawałki. Orzechy włoskie oczyścić, obrać ze skórek, pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić gruszki i orzechy, podsmażyć, zalać winem i dusić aż płyn wsiąknie w gruszki. Kotlety delikatnie rozbić, posolić. Farsz układać na brzegach kotletów, zawijać i spiąć wykałaczkami. Jajka umyć, rozbić do talerza, roztrzepać. Roladki panierować w jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor.