katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ruloniki szynkowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i szybkie ruloniki..

Ruloniki szynkowe z pieczarkami

Składniki:

Ruloniki szynkowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki szynkowe z pieczarkami
Pieczarki umyć, drobno pokroić, przesmażyć na maśle, oprószyć solą. Jajka ugotować, ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Ogórki również pokroić w drobną kostkę. Przygotowane składniki połączyć, dodać niewielką ilość majonezu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Nakładać na plastry szynki, zwijać ruloniki i ułożyć na półmisku. Potrzebną ilość bulionu zagotować. Dodać żelatynę według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia. Tężejącą galaretką zalać przygotowane ruloniki.