skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Ryba po grecku.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba po grecku. Dobry przysmak na piątek;)

Ryba po grecku.

Składniki:

Ryba po grecku.

 

  • 4 średnie marchewki
  • 2 średnie pietruszki
  • mały seler
  • 4 cebule
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • olej
  • jajko
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku.
Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy olej. Na jednej patelni smażymy marchew, pietruszkę i seler. Na drugiej cebulkę. Kiedy warzywa będą już miękkie, mieszamy je wszystkie w garnku i dodajemy koncentrat, sól, pieprz i inne przyprawy. Teraz przygotowujemy rybkę. Najlepiej żeby były to filety bez ości z mintaja. Rybkę przyprawiamy i panierujemy w jajku i w bułce tartej. Smażymy.Kiedy ryba i farsz są już gotowe, wykładamy je do naczynia. Na spód farsz, przekładamy rybą i znowu farsz. ja układam zazwyczaj dwie-trzy warstwy. Ale to zależy oczywiście od tego ile przygotujemy sobie składników.Polecam, naprawdę przycha!!!:)