aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Ryba po grecku inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jest o niebo smaczniejsze

Ryba po grecku inaczej

Składniki:

Ryba po grecku inaczej

 

  • 1 kg filetów z mintaja
  • słoik papryki konserwowej
  • słoik ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • ZALEWA:
  • 1 szk. wody
  • 1 szk. oleju
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu
  • sól do smaku
  • CIASTO:
  • 1 szk. wody
  • 1 szk. mąki
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku inaczej
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie rozstrzepujemy mikserem. Rybę kroimy na kawałki, mocvzymy w cieście i smazymy na gorącym oleju. Ogórki konserwowe, paprykę konserwowa oraz obraną cebulę kroimy w kostkę i razem mieszamy wszystkie składniki. Usmażoną rybkę oraz pokrojone warzywa układamy warstwami w głebokim naczyniu. Z podanych składników przygotowywujemy zalewę- wszystkie składniki wkładamy do garnka i zagotowywujemy. Warstwy ryby i warzyw zalewamy gorącą zalewą. Pozostawiamy do wystygnięcia, aby wszystko ładnie się przegryzło. Pycha. - Smacznego -