Ryba z ryżem

Ryż, Ryby « poprzedni | następny »
sandra200 - Przepis na: Ryba z ryżem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 103
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba z ryżem
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Smaczna rybka z ryżem (np. filet z dorsza)


trudność: łatwe
czas:

Ryba z ryżem - SKŁADNIKI:

  • 600 g filetów z ryby (np.dorsz)
  • 150 g ryżu
  • czerwona papryka (świeża lub z zalewy)
  • 8 łyżeksoku z cytryny
  • łyżka grubo zmielonego pieprzu
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • łyżka miodu
  • natka
  • sól

Ryba z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Rybę opłukać osączyć,połowę soku z cytryny wymieszać z pieprzem papryką i szczyptą soli,natrzeć rybę. Odstawić na godzinę do lodówki,usmażyć na oleju i ułożyć na papierowym ręczniku by odsączyła się z tłuszczu. Czosnek obrać,posiekać,paprykę pokroić w kostkę,paprykę i czosnek wymieszać z miodem,skórką z cytryny,oliwą i pozostałym sokiem z cytryny. Ryż ugotować na sypko,następnie zalać czosnkowo-paprykowym sosem,wymieszać,zostawić do wystudzenia. Rybę podzielić widelcem na niezbyt duże kawałki delikatnie połączyć z ryżem wymieszać z sosem,wstawić na 30 min do lodówki,posypać natką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Ryż z mięsem mielonym Proste dyniowe risotto Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni Pierś z indyka z kalarepką i ryżem
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane