wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Rybny gulasz szegedyński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryba nie tylko musi być w postaci smażonej, można przygotować pyszny gulasz.

Rybny gulasz szegedyński

Składniki:

Rybny gulasz szegedyński

 

  • 300 g filetów z dorsza
  • sok z cytryny
  • sól
  • papryka mielona
  • cebula
  • 20 g boczku
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki wina czerwonego
  • 3 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Rybny gulasz szegedyński
Filety z ryby opłukać, skropić sokiem z cytryny, osolić, oprószyć papryka. Boczek i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać kiszoną kapustę i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać z czerwonym winem i wszystko dokładnie udusić. Na to ułożyć pokrojoną w kostkę rybę i dogotować gulasz pod przykryciem 15 minut. Przed podaniem zaprawić sos śmietaną. Podawać na ciepło.