Strona główna Ryby w marynacie

Ryby w marynacie

Ryby, Przystawki « poprzedni | następny »
kiwi - Przepis na: Ryby w marynacie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Ryby w marynacie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ryby przygotować do smażenia. Wodę zagotować wraz z octem, dodać przyprawy, ostudzić i zalać ryby. Spożywać po 2-3 godz.


trudność: łatwe
czas:

Ryby w marynacie - SKŁADNIKI:

  • ryba 2 kg
  • olej 200 g
  • mąka 150 g
  • cebula 200 g
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Ryby w marynacie - PRZYGOTOWANIE:

Ryby przygotować do smażenia. Wodę zagotować wraz z octem, dodać przyprawy, ostudzić i zalać ryby. Spożywać po 2-3 godz. Można włożyć do słoików, zalać marynatą i przechowywać ok. 5 dni, ale tylko w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryby w marynacie (strona 1 z 1)  
Ladros

Ladros
offline

2012-11-20 21:50
Dobra wszystko ładnie pięknie ale po co olej skoro nie ma o nim mowy później czy zamiast niego ma być ocet ? jakie proporcje z wodą mają być i w ogóle jakiś nie dokładny ten przepis ;/ tak na prawdę potrzebna mi zalewa w której ryba mogłaby postać przed smażeniem, jeśli ktoś ma takowy przepis to byłbym wdzięczny
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w sosie musztardowym Pstrąg łososiowy z warzywami Pstrąg po koziegłowsku
Pasta z tuńczyka Śledzie Dareczka Ryba pod porem i śmietaną
Łosoś w płatkach kukurydzianych Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa
Dorsz po grecku Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane