p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Sposób na rydza

Rydze w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trwa sezon na rydze. Oto przepis na smażone rydze panierowane - pyszny sposób na te smaczne grzyby.

Rydze w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rydze w panierce

 

Sposób przygotowania:

Rydze w panierce
Oczyszczamy rydze ze ściółki, płuczemy na sicie. 2 jajka mieszamy trzepaczką z 50 ml mleka. Każdy grzyb dokładnie maczamy w jajkach, potem panierujemy rydze dokładnie z każdej strony w bułce tartej. Rydze smażymy z obu stron na gorącym oleju. Usmażone rydze wykładamy na talerz, posypujemy solą i dekorujemy natką pietruszki.
Rydze w panierce
Oczyszczamy rydze ze ściółki, płuczemy na sicie, wykładamy do miski
Rydze w panierce
2 jajka wybijamy na talerz mieszamy trzepaczką z 50 ml mleka
Rydze w panierce
panierujemy rydze dokładnie w bułce tartej z obu stron.
Rydze w panierce
Rydze smażymy z obu stron na patelni na gorącym oleju.