Strona główna Schab pieczony z majerankiem(2)

Schab pieczony z majerankiem(2)

Schab « poprzedni | następny »
Triss

Złoty Ekspert
Przepisy: 1087
zdjęcia: 1 z 4
Schab pieczony z majerankiem(2)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Soczysty schab, uprzednio moczony w mleku, pieczony z majerankiem.


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony z majerankiem(2) - SKŁADNIKI:

  • .

Schab pieczony z majerankiem(2) - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć i osuszyć. Na dno naczynia wyłożyć odrobinę posiekanego czosnku, ułożyć kawałek schabu, zalać mlekiem. Na wierzchu ułożyć resztę czosnku. Marynować mięso kilka godzin, a najlepiej całą noc. W czasie marynowania odwrócić mięso na drugą stronę. Przed pieczeniem posypać schab obficie majerankiem i pieprzem, posolić. Piec ok. 1 godz. W temp. 180 st. C


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony z majerankiem(2)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pieczony na jarzynach Cygara schabowe w sosie cebulowym Schabowe plastry na kapuście kiszonej
Roladki schabowe nadziewane Schabowy pod pierzynką Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką
Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Kotlety schabowe w panierce z chleba Schab po bałkańsku
Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Piersi w schabie Domowa mielonka z kawałkami schabu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane