Strona główna Schab pieczony z majerankiem(2)

Schab pieczony z majerankiem(2)

Schab « poprzedni | następny »
Triss - Przepis na: Schab pieczony z majerankiem(2) offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1075
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Schab pieczony z majerankiem(2)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Soczysty schab, uprzednio moczony w mleku, pieczony z majerankiem.


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony z majerankiem(2) - SKŁADNIKI:

  • .

Schab pieczony z majerankiem(2) - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć i osuszyć. Na dno naczynia wyłożyć odrobinę posiekanego czosnku, ułożyć kawałek schabu, zalać mlekiem. Na wierzchu ułożyć resztę czosnku. Marynować mięso kilka godzin, a najlepiej całą noc. W czasie marynowania odwrócić mięso na drugą stronę. Przed pieczeniem posypać schab obficie majerankiem i pieprzem, posolić. Piec ok. 1 godz. W temp. 180 st. C


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony z majerankiem(2)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj