katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak przygotowany schab w galarecie z dodatkami przygotowany był na imieniny .Gościom smakowało i nam też.

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

  • schab parzony 3 plastry grubsze
  • mrożonka marchew groszek 2 garści
  • bulion ok 1,5 szkl
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie,doprawiamy do smaku i odstawiamy do przestudzenia. Gotujemy lekko posoloną wodę i wrzucamy marchew i groszek.

Gotujemy ok 8 min, osączamy i studzimy. Plastry schabu kroimy w kostkę. Groszek i marchew wykładamy na półmisek, wykładamy też pokrojony schab.

Całość zalewamy tężejącym bulionem. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Dowolnie dekorujemy.