Sernik na suchym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ser przepuszczony przez maszynkę do mięsa ucierać w makutrze wraz z cukrem i wanilią...

Sernik na suchym spodzie

Składniki:

Sernik na suchym spodzie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na suchym spodzie
Ser przepuszczony przez maszynkę do mięsa ucierać w makutrze wraz z cukrem i wanilią, a gdy powstanie jednolita masa, wbijać po jednym żółtku, cały czas ucierając.

Na koniec dodać roztopione masło, białka ubite na pianę oraz sparzone i oprószone mąką rodzynki. Delikatnie wymieszać .

Z pozostałych składników wyrobić ciasto, rozwałkować, ułożyć na blasze, równo rozprowadzić na nim ser i upiec w gorącym piekarniku.

Po ostygnieciu posypać cukrem lub polać dowolną polewą, np. kajmakową (z zagęszczonego słodzonego mleka), czekoladową lub owocową.