czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Serowa tarta z malinami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Tarta jest delikatna, o waniliowo-malinowym smaku. Idealna na lato, bo nie wymaga pieczenia:)

Serowa tarta z malinami

Składniki:

Serowa tarta z malinami

 

  • Spód:
  • 20 dag maślanych herbatników,
  • 100g gorzkiej czekolady,
  • 2 łyżki margaryny.

 

  • Nadzienie:
  • 1/2 kg twarogu,
  • 20 dag kwaśnej śmietany,
  • 10 dag cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • łyżeczka olejku waniliowego.

 

  • Dodatkowo:
  • 1/2 kg malin.

Sposób przygotowania:

Serowa tarta z malinami
1. Czekoladę połamać na kawałki i wraz z margaryną stopić. Herbatniki pokruszyć za pomocą blendera. Wymieszać ze stopioną czekoladą. Wyłożyć na dno formy do tarty o śr. 21 cm. Schłodzić. 2. Twaróg zmielić, utrzeć ze śmietaną i cukrami. Dodać olejek waniliowy. Masę wyłożyć na schłodzony spód. 3. Na wierzchu rozłożyć maliny. Tartę przechowywać w lodówce.