malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Skrzydełka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja rodzina uwielbia skrzydełka. Dlatego staram się je podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami.

Skrzydełka w warzywach

Składniki:

Skrzydełka w warzywach

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka,
  • 2 pory (biała część),
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku, s
  • zklanka bulionu warzywnego,
  • łyżka miodu,
  • łyżeczka octu,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka curry,
  • 4 łyżki maki pszennej tortowej,
  • 1 papryka czerwona.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w warzywach
Skrzydełka myjemy, osuszamy, solimy, pieprzymy, smażymy na złoto opanierowane w mące zmieszanej z curry. Pieczarki kroimy na małe części, pory w krążki, cebule w piórka, czosnek siekamy, papryki w kostkę. Przekładamy skrzydełka do naczynia żaroodpornego na nie kładziemy warzywa zalewamy bulionem zmieszanym z miodem i octem i pieczemy 40 min. w temp. 160 stopni.