Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 616]

Śledź z jabłkiem i cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cebula wymieszana z cukrem jest łagodna i świetnie komponuje się ze słonowatym śledziem i słodyczą jabłka.

Śledź z jabłkiem i cebulą

Składniki:

Śledź z jabłkiem i cebulą

 

  • 300g filetów śledziowych
  • 3 jabłka
  • 3 cebule
  • 1-2 łyżki cukru
  • majonez
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledź z jabłkiem i cebulą
Filety śledziowe solone należy wymoczyć, a następnie pokroić na kawałki ( można użyć śledzi w oleju i pominąć etap moczenia).

Cebule posiekać (ale nie na drobniutko), dokładnie połączyć z cukrem i odstawić na 10-15 minut.

Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarki - albo dość drobno pokroić.

Wszystko przełożyć do miski i wymieszać z majonezem.

Całość doprawić pieprzem.