pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Śledzie w oleju z cebulką i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

śledzik z fasolką też jest smaczny

Śledzie w oleju z cebulką i fasolką

Składniki:

Śledzie w oleju z cebulką i fasolką

 

  • 2 płaty śledziowe marynowane,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżeczka fasola konserwowa czerwona,
  • 5 łyżek olej roślinny,
  • kolendra,

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju z cebulką i fasolką
Filety kroimy na pół, wzdłuż. Następnie każdy pasek zwijamy w rulonik. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Zalewamy olejem, dodajemy kolendrę i łyżeczkę fasoli czerwonej. Na wierzch kładziemy ruloniki śledziowe tak aby były zanurzone w oleju. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godziny.

Tagi:

fasolka