2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Ślimaczki z szynką i serem camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosta i aromatyczna przekąska na bazie ciasta francuskiego i wyraźnego w smaku sera camembert. Polecam na różne okazje.W tym doskonale spisze się na imprezowym stole.

Ślimaczki z szynką i serem camembert

Składniki:

Ślimaczki z szynką i serem camembert

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z szynką i serem camembert

ETAP 1:

Ślimaczki z szynką i serem camembert
ciasto francuskie wałkujemy lub rozwijamy smarujemy sosem

Ciasto francuskie formuję w kształcie prostokąta, smaruję sosem czosnkowym. Pieczarki myję, siekam w drobną kosteczkę wrzucam na roztopione na patelni masło, wlewam mleko, doprawiam do smaku solą i pieprzem podsmażam do momentu całkowitego odparowania soku.

ETAP 2:

Ślimaczki z szynką i serem camembert
nakładamy farsz czyli podsmażone pieczarki

Na cieście rozkaładam szynkę oraz wystudzone pieczarki,

ETAP 3:

Ślimaczki z szynką i serem camembert
na sam koniec rozkladamy paseczki pokrojonego sera

oraz pokrojony w cienkie plasterki krażek sera camembert,

ETAP 4:

Ślimaczki z szynką i serem camembert
zawijamy w roladki kroimy na grubsze plastry i pieczemy

całość zawijam w rulon, kroję na plastry, układam na blasze wyłożonej pergaminem, wkładam do nagrzanego do 195*c piekarnika i zapiekam około 15-20 minut-do lekkiego zrumienienia. Podaję od razu gorace.
Smacznego!