Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Smażona ryba w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryba jest idealnym daniem dla każdego z nas, przygotowanie ryby w cieście naleśnikowym zajmuje bardzo mało czasu, a na dodatek jest bardzo smaczna.

Smażona ryba w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona ryba w cieście naleśnikowym

 

 

Sposób przygotowania:

Smażona ryba w cieście naleśnikowym
Przygotowujemy zakupione filety z flądry do maczania w cieście naleśnikowym. Filety przyprawiamy z każdej z strony papryką, pieprzem i solą.Ciast naleśnikowe: Cukier, mleko,olej, jajko, mąka wsypujemy/wlewamy do miski i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie rzadkie.Przygotowaną wcześniej rybę maczamy w przygotowanym cieście naleśnikowym z każdej z stron. Układamy namoczone ryby na rozgrzaną olejem patelnię i smażymy. Smażymy rybę z każdej strony na złocisty kolor. Gotową ściągamy z patelni i podajemy z różnymi dodatkami na przykład jako obiad. Smacznego:)
Smażona ryba w cieście naleśnikowym
Rozmrażamy rybę i kroimy na odpowiednie kawałki.
Smażona ryba w cieście naleśnikowym
Przyprawiamyz każdej z stron pieprzem, solą i papryką.
Smażona ryba w cieście naleśnikowym
Dodajemy wszystkie składniki do zrobienia z ciasta nalesnikowego.
Smażona ryba w cieście naleśnikowym
Rybę maczamy z obydwóch stron i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy an złocisty kolor.