katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Ryba w cieście wg Katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryba w chrupiącym cieście jest bardzo smaczna.

Ryba w cieście wg Katarzyny

Składniki:

Ryba w cieście wg Katarzyny

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście wg Katarzyny
Jeśli masz już dość ryby w bułce tartej, polecam nieco inną panierkę. Mąkę, mleko i jajko zmiksować, dodać otręby i wymieszać. Rybę natrzeć przyprawami.Mogą być to też inne przyprawy jeśli wolimy. Płaty ryby dzielimy na mniejsze. Maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką. Ja lubię z kapustą kiszoną.