Solianka (Ukraina)

Kapuściane « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Solianka (Ukraina) offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Solianka (Ukraina)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże


trudność: łatwe
czas:

Solianka (Ukraina) - SKŁADNIKI:

  • pół główki białej kapusty (może być młoda)
  • 70 dag ziemniaków
  • 50 dag młodej wieprzowiny
  • dużo cebula
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • zielenina
  • pieprz
  • sól

Solianka (Ukraina) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki. Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować soliankę pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy, cukier i gotować zupę dalsze 15 min. Soliankę z Ukrainy podawać z posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Solianka (Ukraina) (strona 1 z 1)  
Gość

sprinter7
gość

2008-12-06 10:30
Ten przepis to bomba mój mąż lubi kręcić noskiem przy obiadku, ale Soliankę z przepisu babci Halinki zajadał bez opamiętania :)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z soczewicą na gęsinie Kapuśniak z papryką i majerankiem Zupa kapuściana z ziemniakami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana  Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami
Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą Tłuściutki kapuśniaczek
Zupa z kalafiora i kapusty Kapuśniak wg Gosi Kapuśniak Eli z młodej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane