Solianka (Ukraina)

Kapuściane « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Solianka (Ukraina) offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Solianka (Ukraina)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże


trudność: łatwe
czas:

Solianka (Ukraina) - SKŁADNIKI:

  • pół główki białej kapusty (może być młoda)
  • 70 dag ziemniaków
  • 50 dag młodej wieprzowiny
  • dużo cebula
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • zielenina
  • pieprz
  • sól

Solianka (Ukraina) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki. Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować soliankę pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy, cukier i gotować zupę dalsze 15 min. Soliankę z Ukrainy podawać z posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Solianka (Ukraina) (strona 1 z 1)  
Gość

sprinter7
gość

2008-12-06 10:30
Ten przepis to bomba mój mąż lubi kręcić noskiem przy obiadku, ale Soliankę z przepisu babci Halinki zajadał bez opamiętania :)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Zupa kapuściana z ziemniakami Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana
 Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą
Tłuściutki kapuśniaczek Zupa z kalafiora i kapusty Kapuśniak wg Gosi
Kapuśniak Eli z młodej kapusty Zupa z młodej kapusty Zupa warzywna wg Gosi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane