Solianka (Ukraina)

Kapuściane « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Solianka (Ukraina) offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Solianka (Ukraina)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże


trudność: łatwe
czas:

Solianka (Ukraina) - SKŁADNIKI:

  • pół główki białej kapusty (może być młoda)
  • 70 dag ziemniaków
  • 50 dag młodej wieprzowiny
  • dużo cebula
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • zielenina
  • pieprz
  • sól

Solianka (Ukraina) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki. Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować soliankę pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy, cukier i gotować zupę dalsze 15 min. Soliankę z Ukrainy podawać z posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Solianka (Ukraina) (strona 1 z 1)  
Gość

sprinter7
gość

2008-12-06 10:30
Ten przepis to bomba mój mąż lubi kręcić noskiem przy obiadku, ale Soliankę z przepisu babci Halinki zajadał bez opamiętania :)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Dietetyczna zupa kapuściana  Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami Jarski kapuśniak
Jarski kapuśniak z soczewicą Tłuściutki kapuśniaczek Zupa z kalafiora i kapusty
Kapuśniak wg Gosi Kapuśniak Eli z młodej kapusty Zupa z młodej kapusty
Zupa warzywna wg Gosi Zupa z młodą kapustą Zupa z kapusty na domowej vegecie i skrzydełkach

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane