Solianka (Ukraina)

Kapuściane « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Solianka (Ukraina)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże


trudność: łatwe
czas:

Solianka (Ukraina) - SKŁADNIKI:

Solianka (Ukraina) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki. Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować soliankę pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy, cukier i gotować zupę dalsze 15 min. Soliankę z Ukrainy podawać z posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Solianka (Ukraina) (strona 1 z 1)  
Gość

sprinter7
gość

2008-12-06 10:30
Ten przepis to bomba mój mąż lubi kręcić noskiem przy obiadku, ale Soliankę z przepisu babci Halinki zajadał bez opamiętania :)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak Eli na wędzonce Kapuśniak rosołowy z drobiowymi pulpecikami Kremowy kapuśniak
Kapuśniak na wędzonych kościach Kapuśniak na bogato Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kapuśniak z kiszonej kapusty Kwaśnica z ziemniakami Kapuśniaczek z szynkową wkładką
Kapuśniak z kiszonej kapusty Domowy kapuśniaczek Kapuśniak wg Zub3ra

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane