Solianka (Ukraina)

Kapuściane « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Solianka (Ukraina)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże


trudność: łatwe
czas:

Solianka (Ukraina) - SKŁADNIKI:

Solianka (Ukraina) - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki. Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować soliankę pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy, cukier i gotować zupę dalsze 15 min. Soliankę z Ukrainy podawać z posiekaną zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Solianka (Ukraina) (strona 1 z 1)  
Gość

sprinter7
gość

2008-12-06 10:30
Ten przepis to bomba mój mąż lubi kręcić noskiem przy obiadku, ale Soliankę z przepisu babci Halinki zajadał bez opamiętania :)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak na ogonie wołowym Kapuśniak z drobiową wkładką
Kapuśniak na żeberkach Kapuśniak na kościach wędzonych Kapuśniak Eli na wędzonce
Kapuśniak rosołowy z drobiowymi pulpecikami Kremowy kapuśniak Kapuśniak na wędzonych kościach
Kapuśniak na bogato Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak z kiszonej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane