Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Spaghetti a la Carbonara

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać bardzo gorące.

Spaghetti a la Carbonara

Składniki:

Spaghetti a la Carbonara

 

  • 40 dag makaronu,
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany ,
  • 3 żółtka,
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki świeżych posiekanych ziół (ulubionych)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti a la Carbonara
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni. Dodać obraną i również pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć do jej zrumienienia. Podlać śmietaną wymieszaną z żółtkami i startym żółtym serem. Mieszając podgrzewać do momentu, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać spaghetti. Wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanymi ziołami.